VALPOLICELLA RIPASSO
D.O.C.
Classico Superiore
REGIONE DI ORIGINE
Zona Classica della Valpolicella.
VARIETÀ
70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella e Molinara.
VINIFICAZIONE ED AFFINAMENTO
“RIPASSO” è una tecnica di vinificazione che prevede, nel periodo di Marzo, il ripassaggio del Valpolicella Classico sulle Vinacce dell’Amarone, ricche di alcool e zuccheri. Quest’operazione porta a una seconda fermentazione, migliorando la qualità del vino che viene successivamente affinato in botti grandi di rovere da 2000 litri e in barriques da 225 litri per un periodo di minimo 12 mesi.
CONTACTS
Tel. SILVANO TOMMASI
+39 340 3876498
Tel. MAURIZIO TOMMASI
+39 349 6176963
Email. info@montecastelon.it
INFO & RESERVATIONS
SOC. AGR. MONTE CASTELON
Di Tommasi Silvano e Maurizio s.s.
Via Caio Mario 9, 37020 San Rocco
Marano di Valpolicella, Verona
P-IVA: 04537780233 – Privacy Policy
Cookie | Durata | Descrizione |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |